بيش از 30 نكته در مورد چاي

  • 28-  افزودني هاي چاي ايراني ها

چاي يك نوشيدني تلخ است و بر خلاف قهوه تلخي آن بگونه اي نيست كه دوست داشتني باشد و به همين دليل هميشه چاي را با يك نوع شيريني مينوشند.

در ايران از زمان قديم كه هنوز قند وجود نداشت چاي را با خشكبار شيرين مثل انجير يا كشمش يا توت خشك يا خرما و رطب مينوشيدند ولي با ورود قند و توليد فراوان و ارزان آن ديگر خشكبار ها مصرف چنداني ندارد .
شيريني جات و نان خامه اي نيز ميتواند نوشيدن چاي را  بسيار  لذت بخش كند .
بعضي ايرانيان چاي را با آب ليمو نيز مينوشند . ولي چاي سرد ( آيس تي ) و يا شير مخلوط با چاي بر خلاف غرب هيچ طرفداري ندارد .

اما چنانكه دچار بيماري قند هستيد يا از چاقي رنج ميبريد و روزي چند ليوان يا استكان چاي مصرف ميكنيد چاره اي نداريد جز اينكه از قند صرف نظر كنيد ميتوانيد بجاي آن از توت خشك استفاده كنيد كه بسيار جايگزين مناسبي است .

توجه داشته باشيد كه هر حبه قند تقريبا 3 گرم بوده و داراي 12 كيلو كالري ميباشد و معمولا يك استكان چاي با 2 الي 3 جبه  قند مصرف ميشود و چنانكه در روز 3 استكان چاي مصرف ميكنيد ميشود حدود 200 كيلو كالري و اين ميتواند هم براي افراد چاق مضر باشد و هم ديابتي ها .

قند هاي مصنوعي مثل سديم سوخارين هم جايگزين مناسب براي اينگونه افراد ميباشد .

  • 29- چاي هاي مخصوص ايرانيان

در ايران اساسا هر چيز دم كردني را بنوعي چاي تلقي ميشود ! و در شهر ها و روستا ها انواع دم كردني ها را داريم .
دم كردني ها در واقع گل برگها يا برگها و حتي ميوه هاي خشك شده را نيز در بر ميگيرد كه دقيقا مطابق چاي دم مي كنند با همان فرمول و حساسيت ها .

اغلب اين چاي هاي بومي داراي خواض درماني هستند و بيشتر به اين دليل مرف ميشوند تا بدليل تفنن .يكي از مهمترين آنها چاي گل گاو ربان است كه توسط گل گاو زبان و سنبله تيو و ليمو عماني و نبات درست ميشود و علاوه بر خوش عطر و طعم بودن آن بطور معجزه آسايي براي افرادي كه دچار ناراحتي هاي قلبي هستند تسكين دهنده و آرامش بخش است .در اينجا برخي ديگر از اين چاي ها را ذكر ميكنيم .

- چاي افسنتين : گل افسنتين را مانند چاي دم مي كنند و مي نوشند . براي اين گياه در طب قديم خواص زيادي قايل بوده اند .
- چاي بابونه : گياهي است خودرو كه دم كرده آنرا آرام بخش و مسكن درد معده مي دانند .
- چاي بهار نارنج : شكوفه درخت نارنج است . دم كرده بهار نارنج تازه يا خشك نوشيدني معطري است . اطباي قديم آنرا براي قلب مفيد مي دانستند .
- چاي به ليمو ( وربن ) : برگ معطري است كه مانند چاي دم مي كنند . هنگام ريختن مي توان ليوان را با يك برگ به ليمو آرايش كرد .
- چاي دارچين : دارچين قلم را در قوري آب جوش دم مي كنند و بدون شكر مي نوشند . ( چاي دارچين به ويژه در هواي سرد مي چسبد )
- چاي زعفران : زعفران را به مقدار اندك مانند چاي دم مي كنند و مي نوشند .
- چاي زنجبيل : مانند چاي دارچين است .
- چاي سبز : برگ چاي تخمير نشده است كه معمولا با چنددانه تخم هل سبز دم مي كنند .
- چاي گل زيزفون ( تيول ) : دم كرده گل معطر درختي است به همين نام كه براي درمان ناراحتي هاي كليه و مثانه مي نوشند .
- چاي نعنا : دم كرده برگ نعناي تازه است كه با اندكي قند شيرين مي شود .
- چاي نيمه سبز : دمكرده چاي نيمه تخميرشده يا همان اولانگ چيني است كه مانند چاي سبز مي نوشند .
- چاي آويشن : دم كرده آويشن شيرازي است كه بر دو نوع است : آويشن پهن و آويشن دراز ، اين چاي را براي رفع نفخ مي نوشند .
- چاي استوخدوس ( يا استوقدوس ) : دم كرده گياهي است از تيره نعناعيان كه برگ آن معطر و دانه هايش لعاب دار است . در طب قديم آن را گرم و خشك مي دانستند .

خانه
 


Jewelers
Jewelers
www.butkaj.com
Free counter and web stats