ته چين مرغ خيلي متداول است ولي اغلب با ته چين ماهي آشنائي ندارند .به همين
منظور در ارتباط با طبخ ته چين ماهي توضيح ميدهيم : ته چین ماهی با سبزی
پلو
مواد لازم :
ماهی سفید یک عدد یا 2 عدد قزل آلا
گشنیز ، برگ سیر و کمی شنبلیله ( برای داخل شکم ماهی ) 500 گرم
رب انار یک سوم پیمانه ( 65 گرم )
مغز گردو ی چرخ شده 100 گرم
روغن مایع مخصوص سرخ کردن یک پیمانه
برنج خیس کرده یک کیلو
سبزی پلو ( تره ، جعفری ، گشنیز، شوید و سیر تازه ) خرد شده 2 کیلو
پیاز داغ 6 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه ی مخصوص ماهی به مقدار لازم
طرز تهيه :
داخل شکم ماهی را کاملا" بشوييد و روی آن مقداری نمک و ادويه بپاشيد . روی سطح ماهی
شکاف های کوچکی ايجاد کنيد و لابه لای شکاف ها نيز کمی نمک و ادويه بپاشيد . سبزی
را کمی تفت دهيد . سپس پياز داغ ، مغز گردو ، نمک و فلفل و ادويه را اضافه کنيد و
مجددا" تفت دهيد و رب انار را اضافه نماييد . پس از اين که مايه ی آماده شده کمی
خنک شد ، شکم ماهی را از مواد آن پر کنيد . سپس شکم ماهی را بدوزيد و آن را در ظرف
مناسبی قرار دهيد .
يک طرف ماهی را سرخ کرده نخ شکم ماهی را در آوريد و طرف سرخ نشده را به سمت ته ظرف
قرار دهيد که در هنگام دم کشيدن برنج ، طرف ديگر ماهی نيز سرخ شود . در اين فاصله
سبزی پلو را با برنج مخلوط کنيد . سپس مخلوط سبزی و برنج را روی ماهی بريزيد . درب
ظرف را با کاغذ آلومينيوم ببنديد و در طبقه ی وسط فر که از قبل با حرارت 175 درجه ی
سانتی گراد گرم شده به مدت 1/5 - 1 ساعت قرار دهيد تا برنج پخته شود در فاصله دم
کشيدن برنج مقداری روغن روی آن بريزيد . سپس از فر خارج کرده و در ظرف مورد نظر
برگردانيد . چشم ماهی را زيتون سياه قرار دهيد و ته چين را به دلخواه تزيين کنيد .
خانه
|