درباره نگهداري مواد غذايي

ما در عصري زندگي ميكنيم كه بر خلاف گذشته هاي دور قادريم از وقت خود استفاده بيشتر و بهينه تري داشته باشيم . زماني بود كه مردم كار چنداني براي انجام دادن در اوقات فراغت نداشتند و بناچار يا مي نشستند و تخمه مي شكستند و چاي ميخوردند و به مهماني ميرفتند ولي اكنون اگر بخواهيم فرضا يك متخصص واقعي دانش هسته اي بشويم اگر از 5 سالگي هم به دبستان برويم و دوسال يكي هم كنيم باز در سن 35 سالگي خواهيم ديد كه وقت كم آورده ايم براي رسيدن به آن مرحله اي از تخصص كه دوستش داريم .

هر شبانه روز متاسفانه فقط 24 ساعت است و نه بيشتر ! و مائيم و اين همه كار و مشغله و فقط 24 ساعت فرصت براي انجام همه اين كار ها .

و بدتر از آن اينكه قريب به 6 الي 8 ساعت هم كه هيچ كاري از ما بر نميايد . پس آيا ميتوان در اين مدت باقيمانده هر روز به فروشگاه ها رفت و مواد غذايي تهيه كرد و آنها را شستشو داده و آماده طبخ كرد و و هر روز قريب به دست كم 3 ساعت را صرف اينگونه كار هاي مربوط به آشپزخانه كرد ؟ البته بعضي ها كاري جز اين ندارند و با اشتياق اين كار را انجام ميدهتد . اما آنها كه اهلش نيستند چه بايد بكنند ؟

تنها راه ، نگهداري مواد غذايي است و اينكه بتوانيم راهي پيدا كنيم تا مثلا يك روز تمام صرف تهيه چند نوع غذا كرده و آنها را بسته بندي كرده و در يك فريزر گذاشته و در غرض 10 الي 15 روز بتدريج مصرف كنيم .

نكته بسيار مهم در نگهداري مواد غذايي دقت در شيوه نگهداري است . صرف تلبار كردن مواد را در فريز نميتواند طعم و مزه آنرا ثابت نگهدارد . و اگر مطابق اصول آنرا نگهداري نكنيد حتي يك نوزاد تازه از شير گرفته نيز غذاي مانده را پس ميزند چه رسد به افرادي همه دلخوشي زندگيشان همانا غذا خوردن است و بس !

بسياري تصورشان اينست كه غذاي تازه چيز ديگريست . خوب اين مسئله به خودشان بر ميگردد كه سرمايه هاي زندگيشان را صرف شكم نازنينشان كنند اما براي آنها كه به فراتر از شكم مي انديشند ميگوييم كه خيلي هم فرق ندارد و اگر روش درست ِنگهداري مواد غذايي را فرا بگيريد ميتوانيد بسيار در وقت خود صرفه جويي كنيد و ما در اين بخش از سايت به مواردي از نگهداري مواد غذايي اشاره ميكنيم .البته اين مطالب را از منابع مختلف فراهم شده و آنها اغلب بيش از حد محتاتانه راهكار ارائه داده اند و بنا بتجربه ميتوان راحتر از آنچه كه آنها مطرح كرده اند با قضيه نگهداري برخورد كرد . من باب مثال براي آزمايش ، ميتوانيد يك كنسرو ماهي را در هواي 25 درجه بمدت 13 روز در باز گذاشته و سپس آنرا مصرف كنيد و همزمان طعم و مزه آنرا با يك كنسرو تازه باز شده مقايسه كرده و تفاوت معني داري را حس نخواهيد كرد . البته بد نيست بدانيد اين آزمايش را فردي انجام داده كه بوي 4 ادكلن را از فاصله 12 متري از يكديگر تشخيص داده و تفكيك ميكند و به همين ميزان هم حس چشايي قوي دارد وانقدر كه در مورد طعم غذا سخت گير است در انتخاب همسر سخت گير نيست !!

و يا اينكه در يك گزارش آمده بود كه در يك ويرانه متعلق به جنگ دوم جهاني چند قوطي كنسرو ماهي پيدا شد كه با اينكه 60 سال از عمر آن ميگذشت اما هنوز نه فاسد شده بود و نه ارزش غذايي خود را از دست داده بود .

مطالبي كه در اين بخش آمده البته بسيار مختصر بوده و چنانكه مايل باشيد منابع و كتابهاي خوبي را ميتوانيد در اين مورد پيدا و مطالعه كنيد و به نگراني هاي خود در ارتباط با ارزش غذايي غذاهاي نگهداري شده در زمان طولاني پايان دهيد .

هميشه سبز و با همراه باشيد !
مدير سايت

خانه


Jewelers
Jewelers
www.butkaj.com
Free counter and web stats