بيش از 30 نكته در مورد چاي

  • 1- مقدمه

يكي از خصوصيات ما ايرانيان ئر ارتباط با پذيرايي از مهمانانمان پذيرايي با چاي است . اغلب ايراني ها بخصوص در گذشته هميشه يك سماور قل قل كنان را در كنار دست خود داشتند و يك قوري چيني زيبا و پر از چاي تازه دم هم روي آن قرار داشت . روي قوري را هم احتمالا يك پارچه سفيد قرار داده تا چاي بهتر دم بكشد . بسياري از نقاشي ها هم چه از منازل و چه از قهوه خانه ها هم موضوع چاي بيشترين و جذاب ترين موضوع را تشكيل ميداد .

اگر چه معلوم نيست چرا نام چايخانه بجاي قهوه خانه به آنها اطلاق نشد اما اين مكان هميشه پر طرفدار ترين مكان براي افراد بيكار و يا در حال استراحت را تشكيل ميداد . سماور هاي ذغالي قديمي را هم كه هنوز ميتوانيد در بعضي از خانه هاي طرافدار عتيقه پيداكنيد كه براي مهمانان خاص خود چاي را توسط آن تهيه ميكنند . و قيمت اين سماور ها از يك صد هزار تومان تا 5 مليون تومان ميباشد و معروفترين نوع آن نوع روسي ميباشد .

اما اكنون رفته رفته منقل هاي ذغالي يا سماور ذغالي جاي خود را به فلاسك هاي شيشه اي يا آلومينيمي داده . كه شايد بشود گفت يك جايگرين منطقي و مطابق با واقعيت دوران حاضر است . با حجمي كم و نگهدارنده دما از 2 الي 8 ساعت بدون هيچ نوع گرفتاري و مخلفات دست و پا گير .

چاي اما نه فقط براي رفع خستگي يا پذيرايي، بلكه بعنوان يكي از اركان صبحانه ما ايرانيان هم هست . نان و پنير و چاي اصلي ترين نوع صبحانه بحساب ميايد .

اما در نگاهي ديگر ميبينيم كه رفته رفته مردم نوع چاي خود و سليقه خود را هم علاوه بر نوع ابزار طبخ چاي عوض كرده اند . آنها كه زمان جنگ را بياد مياورند فراموش نكرده اند كه براي تهيه چاي كوپني كيلويي 60 تومان ، ماه ها صبر ميكردند و تا اعلام ميشد ساعت ها در صف طولاني منتظر نوبت ميشدند تا يك يا دوبسته نيم كيلويي كاغذ پيچ شده چاي را دريافت كنند . ولي اكنون وقتي وارد هر مغازه يا سوپر ماركت كه ميشويم در قفسه هاي مخصوص چاي انواع و اقسام چاي هاي خارجي موجود است بجز چاي ايراني . و اي بسا كسانيكه هنوز به محصولات ايراني علاقه مند هستند ميبايست چندين فروشگاه را دور بزنند و خيلي آهسته از فروشنده چاي صد درصد ايراني را درخواست كنند . چرا كه گويي فقط فقير فقرا هستند كه چاي كيلويي 1500 توماني ايراني را ميخرند و ديگران كمتر از كيلويي ده هزار تومان را افت شخصيت خود ميدانند .

متاسفانه بسياري مسائل دست بدست داده تا صنعت چايكاري در ايران رو به زوال برود نه دولت حمايت چنداني ميكند و نه مردم پشتيباني از اين محصول با قدمت حدود دويست ساله را دارند . و به همين دليل قبل از انقلاب كه ايران يكي از صادر كنندگان چاي خوب در جهان بود و چاي بهاره با برگ هاي درشت به اندازه 3 سانتي متر را بشكلي جالب خشك و فراوري ميكرد اكنون به يك وارد كننده تبديل شده و فقط سي درصد چاي مصرفي از داخل تامين ميشود .

در اين مقاله بر آن شديم تا شما را با چاي بيشتر آشنا كنيم و نيز موكدا گوشزد كنيم كه يك چاي طبيعي آنطور كه مرسوم است و تصور عموم است يك چاي بسيار معطري كه بوي عطرش از ده متري به مشام ميرسد نيست بلكه آن عطر مصنوعي و افزودني چاي است كه عواقب بدي براي قلب و تنظيمات هورمونيكي بدن ايجاد ميكند . طعم و رنگ هم وهميطور مصنوعي بوده و يك چاي صد درصد طبيعي را نميتوان با اينگونه چاي ها مقايسه كرد .

خانه
 


Jewelers
Jewelers
www.butkaj.com
Free counter and web stats